+420 775 126 388

Co je Tantra masáž?

Tantrická masáž je smyslný rituál uctění těla. V tantra masáži jsou rozděleny role na přijímajícího (klient/ka) a dávajícího (masér/ka). Úcta k tělu a sexualitě je tedy hlavním prvkem každé tantrické masáže. Důležitý je také vědomí dotek. Dávající je zcela přítomný v celém průběhu masáže. Tantrická masáž může být i zdrojem léčení, různých emočních bloků. Na druhou stranu je formou hluboké relaxace a silným zážitkem. Tantrická masáž je založena na prožitku a ten je pokaždé odlišný, protože odráží naše momentální rozpoložení. Hluboký prožitek je otázkou okamžiku, ale může se rozšířit do delších časových horizontů. Tantrická masáž může být i dobrou inspirací pro váš intimní život.

Jak masáž probíhá?


Úvodní rozhovor.

S každým klientem si nejprve povídáme. Vytváříme tím bezpečný prostor a důvěru. Dochází také k uvolnění různých očekávaní a předsudků, s kterými k nám lidé přicházejí. Součástí rozhovoru je drobné pohoštění formou teplého nápoje nebo cukrovinky.

 

Rituál tantrické masáže.

U klientů, kteří přišly poprvé nebo nemají moc zkušeností s tantrou, začínáme tantrickou masáž ve stoje tzv. „naladěním se“. Masér/ka vede klienta/tku do uvolnění, přirozeného dýchání a udržuje kontakt dotekem. Různými doteky je z Vás stahováno napětí a tělo se pomalu stává měkčím a uvolněnějším. Říkáme tomu, že se „rozpouštíte do těla“.

 

U pokročilejších klientů naladění probíhá formou techniky Yap Yun a dýcháni ve dvojici. Jde o techniku propojení dechu a zároveň energie, která začne proudit. Zároveň se přijímající naučí stéblový dech, s kterým během masáže pracujeme. Pokud jde o pokročilejší pár, techniku trénují společně. Touto technikou se dostáváte velmi rychle do těla, energie a meditační atmosféry.

 

Potom už následuje samotné přijímání tantrické masáže, kdy se střídají různé druhy doteků. Nejde tedy jen o promasírování svalů, ale i o hýčkání těla různými jemnými předměty jako jsou peříčka, kožešinky, konečky prstů atd. Jemnými doteky se střídají pocity vzrušení a hluboké relaxace.

 

Olejovaná část je propracovaná kombinace Tao masážních technik, které otevírají vnitřní energetický kanál. tzv. vnitřní flétnu. Jsou to doteky na kostrči a páteři, některé jsou energetické nebo jdou více do tkáně. Masáže také obsahují chvaty k promasírování těla. Žádné části těla nejsou vynechány. Hlavně hýžďové svaly a pánev.

 

Tantra a masáže Joni a Linghamu.

Tantrická masáž je také práce s intimitou a sexualitou. Tantrické masáže obsahují masáž intimní. Ženské pohlaví se nazývá  Joni a mužské pohlaví se nazývá Lingham nebo Varja (Vadžra). Hovoříme tedy o intimní masáži Joni a Linghamu.  Přechod mezi masáží těla a masáží intimní je zcela přirozený. Tělo se během masáže otevírá a připravuje na intimní masáž. Pomocí masáže intimní tzv. budujeme sexuální energii, která se pomocí dýchání rozvádí po těle. Zvláště u mužů je ze začátku důležité mít kontrolu nad svoji sexuální energií. Muži pak získávají zpět svoji vlastní sílu a mnohdy pro ně může být masáž inspirací jak prodlužovat své sexuální vzrušení. Pokud proběhne ejakulace muži vybudovanou energii většinou ztrácí. Dobrá varianta je vyvažování dýchací techniky s potěšením a muž se sám rozhoduje, zda chce ejakulovat či ne. Na druhou stranu cílem tantrické masáže není pouze genitální orgasmus, ale rozvíjení sexuálního vzrušení a energie.

 

U žen techniku stéblového dechu děláme méně. Žena dýchá spontánně a je důležité, aby  se naučila být uvolněná v těle a potěšení. Aktivujeme zde plusový bod klitoris, kterým se sexuální energie zvedá a poté masáž posvátného bodu G, kterým se vzrušení vede do těla. Některé ženy mohou prožít i orgasmus, na druhou stranu tantra masáž do orgasmu ženy netlačí.

Muži i ženy to co v tantrické masáži zažijete má pro vás konkrétní význam. Většinou se lidé cítí harmonizováni a nabiti energii, ale zároveň velmi uvolněně. Známe reference klientů, kterým stav uvolnění a harmonie vydržel i několik dní.

 

V našem Centrum Tantra masáže pracují vyzrálí lidé jak věkově tak i zkušenostmi. Sami si prošli dlouhým osobním rozvojem a prožívají Tantru jako součást sama sebe. Tím je profesionalita našeho studia vyšší, než v jiných salonech. Spolupracuji s maséry/kami, kteří mají srdečný vztah k Tantře. Tantrický přístup zařadili do svého běžného života a mají co předávat. Jejich přístup je profesionální.



Příznivé vlivy Tantra masáže:

Uvolňuje stres.
Čerpání životní síly.
Dobrou inspirací pro váš intimní život.
K léčebné formě této masáže patří převážně harmonizace psychických výkyvů a objevení dopadů životních traumat.
Může řešit problémy s erekcí a předčasnou ejakulací.
U žen pak problémy přijetí sebe sama a vlastní sexuality.
Dále může léčit u žen neschopnost prožívat orgasmus a neplodnost.
Tantra masáž nám dává možnosti jak se naučit pracovat se svojí energii.
Jak využít sexuální energii k proměně na životní energii a posléze na zduchovnění této energie.

 


Autorka: Lucie Dvořáková

Profesionální tantrická masérka. Zakladatelka Centra tantra masáže.

Zpět na výpis rubriky

Nabídka Tantra masáže

Tantra masáže pro muže

Tantra masáže pro muže

Tantrické masáže umožní maximálně hluboký relax. Silné techniky spojené s potěšením a speciálním dechem. Kontrola sexuální energie.

Tantra masáže pro ženy

Tantra masáže pro ženy

Smyslné doteky a otevírání ženského těla pro prožívání potěšení. Tantra masáž je hluboká relaxace, vzrušení a rozvíjení energie.

Tantra masáže pro páry

Tantra masáže pro páry

Tantrické masáže pro páry mohou být inspirací do milostného života. Tantra masáže jsou zdrojem dokonalé relaxace.

Tantra masáže
s prvky BDSM

Tantra masáže s prvky BDSM

Energizující tantra masáž probouzející hravost a radost z vlastního těla. BDSM pomůcky k uvolnění energie a hluboká relaxace.

Transformační Tantra masáže

Škola Tantra masáže

Různé tantrické techniky a koncepty jak pro páry tak i pro jednotlivce. Taoistická, kašmírská masáž nebo multiorgasmické techniky.

Kalendář služeb masérek

Zajímá Vás kdy může Vaše oblíbená masérka? Podívejte se na náš kalendář a objednejte se v čase, který Vám skutečně vyhovuje.

Facebook