+420 775 126 388

Předsudky a sexuální mýty

Tantra učí zkoumat sexualitu, aby jste ji prožívali, porozuměli a poté transformovali. Tantra bere tělo jako jeden velký extatický orgán. Bere sexualitu jako akt stvoření.

Sexualita je rozmnožování
Mnoho let v naší kultůře vládlo křesťanství jež zastávalo názor, že funkcí sexuality je plození dětí nikoli rozkoš.
Tantrický přístup umožňuje změnit náš přístup k sexualitě a klást důraz na Extázi nikoli na plození.
Kolikrát v životě se budete s někým milovat? Ke zplození jednoho dítěte stačí mnohdy jeden sexuální styk. Tak co uděláme s těmi ostatními?.


Sexualita je hanebná
Tento kritický přistup k sexualitě je důsledkem naší západní náboženské tradice, která odděluje ducha od těla. Sexualita představuje libido, pud, které nelze ovládat a proto je to považováno za "nebezpečné". Svět si prošel sexuální revolucí v 60 letech, ale stále je spousty tabu a spousty uzavřených dveří v naši mysli ohledně sexuality. Tantrický přístup sexualitu oslavuje. Bere tělo jako jeden velký extatický orgán. Bere sexualitu jako akt stvoření. Pokud se chceme zabývat Tantrou je důležité přijmout tento fakt, že sexualita je posvátná, milování je nádherný obřad na cestě k extázi a poznaní Sebe sama.

Sex je vrozený pud do kterého bychom neměli zasahovat.

Jsme opravdu svobodní v naši sexualitě? Někteří lidé se mohou domnívat, že zavedení cvičení do sféry sexuality může narušit jejich spontánnost. Otázkou je, zda jsme opravdu ve své sexualitě "přirozenými". Faktem je, že jsme neustále ovlivňováni kulturními vlivy. Např. větší prsa jsou lepši. Větši penis zaručuje lepší orgasmus.Ovlivňuje to naše sexuální chování.Sexuální chováni je převážně řadou naučených reakcí. Tantra učí jak odnaučit tyto tělesné návyky. Rozvíjí schopnost, zvyšuje citlivost a rozšiřuje možnosti.

Sexuální styk je jen genitální záležitost

Většina lidí takto chápe sexuální akt." Po všech těch pornografických filmech, vibrátorech a sexuálních technikách se sexuální styk příliš nezměnil. Je to stále jen ejakulace semene do vagíny" (úryvek z knihy Margo Anand- Umění sexuální extáze). Tantra nám dává možnost jiného způsobu. Učí, že normální orgasmus není jediným cílem sexuálního styku. Genitální orgasmus je pouhým začátkem. Cílem je blaženost.

Cílem sexuálního života je sexuální styk
Převládá zde představa vášnivého  energického sexuálního styku, které trvá několik minut a pak končí. Součástí je mýtus, že ženy touží po tvrdém agresivním sexuálním styku. Tantra učí techniky prodlouženého sexuálního styku. Orgasmus lze dosáhnout i bez genitálií. Tantra nabízí i jemnější, ženský přístup k sexuálnímu vztahu, v jehož rámci je brán agresivnější rámec mužského sexuálního styku jako součást celku. Obsahuje relaxaci ve vyšších stavech vzrušení.

Pár minut líbání prsů a stimulování klitorisu připraví ženu k sexuálnímu aktu.
Toto dogma sdílí většina mužů. Podobně některé ženy si myslí, že uvidí erekci muže, vždy když mu sáhnou na penis.
Sexuální styk je tak omezen na několik horkých oblastí. Tantra bere tělo jako celek. I ostatní části těla jsou rovnocenné pohlaví. Jakákoliv část těla může být citlivá. Tantra učí, že příprava na sexuální styk není jen záležitostí tělesné a hlavně genitální stimulace, ale je hlavně harmonizací mezi partnery.

Ejakulace se rovna orgasmus.
Většina mužů považuje ejakulaci za orgasmus, jeho nevýhodou je krátké trvání (asi tak 4 až 10 vteřin). Věří, že cílem sexuálního aktu je co nejvíce intenzivněji uvolňovat sexuální napětí. Muži si často myslí, že sexuální akt bez ejakulace za nic nestojí.
Tantra učí muže zvládat potřebu ejakulace, tak, že jsou nakonec schopni rozhodovat o tom kdy uvolní semeno, místo aby se to dělo automaticky. Pokud muž zvládne extatickou reakci, zjistí, že ejakulace není nutná. Mužský orgasmus se může projevovat jako intenzivní genitální vibrace, anebo jako jemné proudění celým tělem aniž dojde k ejakulaci. Tantra klade důraz na důležitost prodloužení před ejakulační rozkoše. Rozlišením orgasmu od ejakulace může umožnit mužům prožívat mnohonásobný orgasmus jako některé ženy a tak mohou prodlužovat sexuální akt do nekonečna.

Tantra jsou orgie a požitkářství
Naše lidská kultůra se pohybuje mezi extrémem sexuálního potlačování, anebo sexuální bezuzdnosti. Tantra je zlatá střední cesta. Tantra učí zkoumat sexualitu, aby jste ji prožívali, porozuměli a poté transformovali.

 


Autorka: Lucie Dvořáková

Profesionální tantrická masérka. Zakladatelka Centra tantra masáže.

Zpět na výpis rubriky

Nabídka Tantra masáže

Tantra masáže pro muže

Tantra masáže pro muže

Tantrické masáže umožní maximálně hluboký relax. Silné techniky spojené s potěšením a speciálním dechem. Kontrola sexuální energie.

Tantra masáže pro ženy

Tantra masáže pro ženy

Smyslné doteky a otevírání ženského těla pro prožívání potěšení. Tantra masáž je hluboká relaxace, vzrušení a rozvíjení energie.

Tantra masáže pro páry

Tantra masáže pro páry

Tantrické masáže pro páry mohou být inspirací do milostného života. Tantra masáže jsou zdrojem dokonalé relaxace.

Tantra masáže
s prvky BDSM

Tantra masáže s prvky BDSM

Energizující tantra masáž probouzející hravost a radost z vlastního těla. BDSM pomůcky k uvolnění energie a hluboká relaxace.

Transformační Tantra masáže

Škola Tantra masáže

Různé tantrické techniky a koncepty jak pro páry tak i pro jednotlivce. Taoistická, kašmírská masáž nebo multiorgasmické techniky.

Kalendář služeb masérek

Zajímá Vás kdy může Vaše oblíbená masérka? Podívejte se na náš kalendář a objednejte se v čase, který Vám skutečně vyhovuje.

Facebook