+420 775 126 388

Tantrický přístup

Sebepřijetí - Naučte se milovat sami sebe.
Láska začíná u nás samotných. Není zde myšleno požitkářství a egocentrismus, ale věřit sami sobě. Poslouchat svůj vnitřní hlas, svoji intuici, svůj hlas srdce. Milovat se znamená uvědomit si, že máme právo na to prožívat rozkoš, že máme právo na extázi. Snažit se milovat druhého, aniž bychom milovali sebe, vede k žárlivosti a závislosti. Když milujeme sebe sama, svým postojem přitahujeme i ostatní. Pokud milujeme, nepotřebujeme druhé a láska se stává způsobem existence. Oslava a sdílení vlastního bohatství. To je svoboda, základ lidského vztahu. To je cílem vyšší sexuality.
Používejte sexualitu jako zdravý pud, jako oslavu života. Pocity viny jsou v nás zakořeněné někde pod povrchem. Je to nemilé dědictví, které je důsledkem řady staletí nadvlády náboženství. Používalo pocity viny jako prostředek k manipulaci a vykořisťování.


Používejte sexualitu jako zdravý pud, jako oslavu  života.

Pocity viny jsou v nás zakořeněné někde pod povrchem. Je to nemilé dědictví, které je důsledkem řady staletí nadvlády náboženství. Používalo pocity viny jako prostředek k manipulaci a vykořisťování. Od mala nás učí kde je povoleno se dotýkat a kde je to zakázáno. Společnost, ve které žijeme je takto nastavena.
A my jsme tímto nastavením ovlivněni. Uvolněme se do pocitu, který skrze dotek na pohlaví můžeme prožívat. Oslavujme jej a těšme se z něj.


Být spontánní.
Znamená přijmout fakt, že každý jsme originální, jedinečný a naslouchat tomu.

Milujme se pro radost.
Nesnažme se něčeho dosáhnout. Většinou se snažíme uspokojit partnerku pak sebe. Partnerka se zase snaží, aby partner nebyl zklamán, tak mnohdy raději orgasmus předstírá. Tak se stále dokola motáme v bludném kruhu. Ale je cesty ven. Sdílejme milování jen pro tento okamžik, jen pro TED. Nesnažme se něčeho docílit. Buďme jako děti, hrajme si. Neberme to tak vážně. Může nám být dobře i v tom co právě probíhá, a ne v tom co bude.
V tomto je veliké uvolnění.


Naučit se meditovat.
Mnohdy máme pod slovem meditace spojené vize jogínů sedících v lotosu v nedosažitelném stavu vědomí, který my nikdy nemůžeme dosáhnout. Meditace je stav přítomností ve svém těle. Meditace je být vědomí v tom co děláme. Mít pozornost v činnosti. Tantrické milování je jeden ze způsobů meditace. Najděme si způsob, který nám je blízký a meditujme.
Naše mysl zpracovává neustálé množství myšlenek a je stále zastřená. Meditace je světlo, které proniká skrz mysl. Je světlo, které nám otevírá oči a obnažuje nás právě v takové kráse, jakou doopravdy jsme. Mysl neustále něco vytváří, je neustále v pohybu. Když si občas pohodlně sedneme a svoji pozornost přeneseme dovnitř těla, mysl se náhle zklidní, je pomalejší. My pak přes to můžeme vnímat své pocity. Tím zvyšujeme možnost jak prožívat rozkoš. Meditace zvyšuje vědomí těla, srdce a mysli.
Naučit se meditovat neznamená zvládat složité techniky, ale převážně zacílit pozornost do svého těla a naučit se naslouchat mu. Meditace je vědomé pozorování toho co se děje ve vlastním nitru. V milostném aktu meditace může znamenat odbourání rutiny v milostném spojení zejména partnerů dlouho spolu žijících. Když se naučíme meditovat náhle naše milostné spojení dostává nový náboj. Nové světlo, které jsme dříve neviděli. Tanec spojení boha Shivy a bohyně Shakti. Vnitřního principu každé bytosti.

Odevzdání
Odevzdání se neznamená ztráta své vlastní vůle. Je zde myšleno odevzdání se nejvyššímu aspektu našeho potenciálu, abychom do něj mohli dorůst. Skutečné odevzdání se je vědomé odevzdání. Znamená to otevřít své srdce a důvěřovat právě našemu vnitřnímu vedení.

 


Autorka: Lucie Dvořáková

Profesionální tantrická masérka. Zakladatelka Centra tantra masáže.

Zpět na výpis rubriky

Nabídka Tantra masáže

Tantra masáže pro muže

Tantra masáže pro muže

Tantrické masáže umožní maximálně hluboký relax. Silné techniky spojené s potěšením a speciálním dechem. Kontrola sexuální energie.

Tantra masáže pro ženy

Tantra masáže pro ženy

Smyslné doteky a otevírání ženského těla pro prožívání potěšení. Tantra masáž je hluboká relaxace, vzrušení a rozvíjení energie.

Tantra masáže pro páry

Tantra masáže pro páry

Tantrické masáže pro páry mohou být inspirací do milostného života. Tantra masáže jsou zdrojem dokonalé relaxace.

Tantra masáže
s prvky BDSM

Tantra masáže s prvky BDSM

Energizující tantra masáž probouzející hravost a radost z vlastního těla. BDSM pomůcky k uvolnění energie a hluboká relaxace.

Transformační Tantra masáže

Škola Tantra masáže

Různé tantrické techniky a koncepty jak pro páry tak i pro jednotlivce. Taoistická, kašmírská masáž nebo multiorgasmické techniky.

Kalendář služeb masérek

Zajímá Vás kdy může Vaše oblíbená masérka? Podívejte se na náš kalendář a objednejte se v čase, který Vám skutečně vyhovuje.

Facebook